Surt tap mot Skarphedin!

Lørdag ettermiddag var det duket for seriestart mot Skarphedin på kunstgresset deres på Sandvoll stadion. En optimistisk FK Grenland gjeng dro opp til Bø med planer om å sette kjepper i opprykks ambisjonene til Skarphedin.

Skarphedin på sin side har siden nedrykket fra 3. divisjon i fjor forsterket laget sitt med flere profiler med erfaring fra høyere nivå. Det var med andre ord ingen enkel seriepremiere for våre gutter.

Dette bærer også starten av kampen preg av. Skarphedin vinner de fleste duellene og styrer kampen fra start. En lei motvind i første omgang sørger også for at vi sliter med å få etablert spill på deres halvdel i starten av kampen. Skarphedin styrer kampen de første 20 minuttene og får også en scoring annullert etter en corner i det 20. spilleminutter. Etter dette hever våre gutter seg veldig. Vi begynner å vinne dueller, og får ballen ned langs bakken. Da kommer også sjansene. Den første store sjansen vår i kampen er det target man Gentrit Shala som står bak. Han dribler av et par Skarphedin spillere, før han slipper til Pål Berntsen som avslutter godt, men Skarphedins solide sisteskanse Andreas Salvesen er patent.

Bare minutter senere kommer den forløsende scoringen. Nok en gang er det en frisk Gentrit Shala som drar seg fri og avslutter. Salvesen gir retur og der dukker løpsmaskinen Berntsen opp igjen. 1-0 til våre gutter og en kjempestart på kampen for FKG. Etter dette styrer vi det meste og har god kontroll på kampen. Men rett før pause blir vinden igjen skjebnesvanger. Et langt Skarphedin oppspill finter vår ellers solide midtstopper Jesper Hjortshøj ut av spill. Han får hodet på ballen, men keeper Preben Natedal har allerede forlatt streken og ballen ender opp bak han og i nettet. Dermed er stillingen 1-1 til pause.

I andre omgang tar FKG initiativet fra start og styrer kampen. De første 15-20 minuttene av andre omgang har vi full kontroll og skaper nok sjanser til at vi burde tatt ledelsen. Både kaptein Andre Pedersen og Martin Stiansen har sjanser til å sette inn en scoring, men marginene er ikke på vår side i denne perioden. Etter dette kommer Skarphedin mer med i kampen, uten at de klarer å skape et par halvsjanser, som Natedal i buret tar seg trygt av.

I sluttfasen av kampen er det FKG som kjører kampen. Et fantastisk frispark av Joakim Carlsen treffer tverligger fra 40 meter og Pål Berntsen har en stor sjanse som Skarphedins forsvar får avverget i siste liten.

Det ser ut til å ebbe ut med 1-1 og uavgjort, helt til siste minutt av kampen. Da kommer en situasjon som har blitt heftig debattert siden dommer Rollef Flathus blåste av kampen. Mats Tvedt vinner først en duell på midten, før han blir tydelig holdt igjen av en av Skarphedins spillere. Flathus lar dette gå, og Skarphedin får en kontring. Denne ender med at Andreas Sersland får putte inn 1-2 og Skarphedin vinner kampen. Ekstremt surt for våre gutter som leverte en god bortekamp mot en av opprykksfavorittene.

Neste kamp er nå mot Ulefoss 03.05. Da kan vi garantere en revansjelysten FKG-gjeng!

FKG: Natedal – Danielsen, Hjortshøj, Carlsen, Langeland – F.Grohs, Dørum Lie, Berntsen – Pedersen, Shala, Riis

Benyttede reserver: Tvedt, Strbac, Lundeberg Enger, Stiansen og Olsen. Foer-kamp-Skarphedin-vs-Birkebeineren_medium

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s